Over ons

Mijn naam is Joris van Hooff. Al van kinds af aan heb ik een fascinatie voor goud, zilver en edelstenen. Na in de leer geweest te zijn bij edelsmeden in Dordrecht heb ik de opleiding tot goudsmid voltooid aan de vakschool in Schoonhoven. Hierna werkte ik vijftien jaar als goudsmid voor diverse juweliers en antiquairs in Nederland en België. In hun ateliers deed ik veel ervaring op met het maken en restaureren van moderne en antieke sieraden.

Sinds 2005 heb ik mijn eigen bedrijf “Joris van Hooff Goudsmid”, waar ik trouwringen en andere juwelen ontwerp, oude sieraden aanpas aan moderne wensen, kortom alles doe wat maar mogelijk is op het gebied van sieraden. In hetzelfde jaar kreeg ik de mogelijkheid een winkelpand in Amsterdam in De 9 Straatjes te runnen, waar ik mijn sieraden kon verkopen. Ik verhuisde weer naar de stad, die ik op vijfjarige leeftijd heb moeten verlaten. Ik omarmde Amsterdam, ik vond het er fantastisch!! Door mijn fascinatie voor edelmetalen in combinatie met mijn liefde voor de stad kwam ik een paar jaar later op het idee een zegelring met het wapen van Amsterdam voor heren te maken. Zo werd de Amsterdam ring ‘Stylish Sir’ een feit.

Dan ontmoet ik op Koninginnedag 2011 de liefde van mijn leven, Ludmilla, bij Cafe Struik op de Rozengracht. Ik had niet gedacht dat ik ooit Amsterdam zou verlaten, maar eind 2013 verhuis ik met haar weer naar Dordrecht. Mijn vrouw ontwierp hier de Amsterdam ring ‘Lovely Lady’ voor vrouwen, maar het ontwerp kan ook zeker door een man worden gedragen. Ook de laatste Amsterdam Ring ‘Unique United’ is door mijn vrouw ontworpen. Deze Amsterdam ring staat symbool voor iedereen die zich verbonden voelt met de stad Amsterdam en daarom ook door iedereen gedragen kan worden. 

De Amsterdam ring is alleen verkrijgbaar in zilver. Op aanvraag kan de Amsterdam ring ook in witgoud en geelgoud vervaardigd worden.

 

Groet,

Joris

© 2018 - 2024 AMSTERDAMRING | X X X | | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel